— vrijdag 31 januari 2020, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Documentaire KRO-NCRV in de prijzen op Amerikaans documentaire-festival

© Foto: KRO-NCRV

De documentaires ‘Heb je kinderen?’ van Inés ten Berge en ‘De oorlog is Oud Ade binnengekomen’ van Alje Kamphuis en Stephanie Sint Nicolaas zijn in de prijzen gevallen op Impact Docs Awards, een documentaire-festival in de Verenigde Staten.

De jury prees de documentaires, die beiden door de KRO-NCRV werden uitgezonden, omdat ze belangrijke maatschappelijke thema’s belichten op een boeiende en hartverwarmende manier. Ten Berge ontving een zogeheten Award of Merit voor haar documentaire, die verhaalt over de impact die ongewilde kinderloosheid heeft op mensen.

Kamphuis en Sint Nicolaas wonnen een Award of Recognition voor hun portret van het dorp Oud Ade, dat de dood van twee inwoners die omkwamen bij de MH17-ramp probeert te verwerken. De oorlog is Oud Ade binnengekomen wordt zondag 8 maart om 19.45 uur herhaald bij KRO-NCRV op NPO 2. Meer bij KRO-NCRV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.