training eu starters

— maandag 28 augustus 2017, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Documentaire Jesse Klaver niet op de buis

BNNVARA zendt de documentaire Jesse over GroenLinks-leider Jesse Klaver op 4 september toch niet uit. Dat maakte de omroep zondag bekend. De film is omstreden, omdat de maker Joey Boink een jaar lang in dienst was bij GroenLinks toen hij de beelden maakte. Critici noemden de documentaire een propagandafilm. GroenLinks reageert verbolgen. Laatste wijziging: 28 augustus 2017, 09:14

BNNVARA-directeur Gerard Timmer is naar eigen zeggen niet gezwicht voor de kritiek op de film. Hij bedacht zich na het zien van het beeldmateriaal dat niet te controleren was of Boink de camera op ongelegen momenten had uitgezet en besloot daarom de film niet uit te zenden.

De twijfel ontstond omdat filmmaker Joey Boink tijdens de verkiezingscampagne de beeldvoerder was van Jesse Klaver. Zijn filmpjes verschenen op de sociale media-pagina’s van GroenLinks. Boink raakte ook bevriend met Klaver. Toch besloot Boink, die in 2015 werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn eerste documentaire, de tijdens zijn dienstverband bij GroenLinks gemaakte beelden te verwerken in een documentaire.

Ook na het afblazen van de uitzending, gaat de discussie nog door. Op Joop.nl heet het dat BNNVARA is gezwicht en in De Volkskrant vindt Hans Wansink het een goed besluit.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.