— vrijdag 10 augustus 2018, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Van Nieuwkerk houdt het bij interviews per mail

BNNVARA-coryfee Matthijs van Nieuwkerk praat niet met de schrijvende pers. Interviews vinden al jaren alleen schriftelijk plaats. Ook nu weer bij de start van zijn boekenprogramma, dat donderdag 484.000 kijkers trok. Zowel De Volkskrant als het AD plaatsen recent interviews met de presentator die per mail werden afgenomen. Laatste wijziging: 10 augustus 2018, 10:06

De Volkskrant benaderde vorige week het diva-gedrag van Van Nieuwkerk nog met enige ironie.

Rode wijn, witte wijn, water?
‘Een glas spätburgunder, iets gekoeld.’

Zo begon het verhaal van Chris Buur. De Volkskrant-redacteur is zelf met enige regelmaat te gast in De Wereld Draait Door, maar dat is voor Van Nieuwkerk blijkbaar geen aanleiding een uitzondering te maken op zijn gewoonte.

In het AD lost Gudo Tienhooven het zo op:

Geheel in stijl met een programma over boeken, vindt dit interview met Van Nieuwkerk schriftelijk plaats. En de vraag die hij nog menige gast zal voorleggen, krijgt hij zelf ook:

Waarom wil Van Nieuwkerk, die vroeger hoofdredacteur was van Het Parool, zich eigenlijk niet laten interviewen door de schrijvende pers? “Bij radio en televisie is het precies wat je zegt en bij kranten wordt er nog redactie gepleegd op dat wat je zegt“, zei hij in december, diepte de Mediacourant uit het archief op. “Vanzelfsprekend: ik heb het zelf vaak genoeg gedaan. Maar daar heb ik minder talent voor. Dan word ik nerveuzer en dan denk ik: wat maken ze ervan?”

“Ik heb ook iets te veel meegemaakt dat er niet precies stond, of helemaal niet stond, wat ik gezegd had. Daar moet je dan over steggelen. Dat is allemaal gedoe. Op een gegeven moment dacht ik: dat kan ik missen als kiespijn.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.