website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Van Nieuwkerk houdt het bij interviews per mail

Dolf Rogmans — Geplaatst in televisie op vrijdag 10 augustus 2018, 09:28

Nieuws BNNVARA-coryfee Matthijs van Nieuwkerk praat niet met de schrijvende pers. Interviews vinden al jaren alleen schriftelijk plaats. Ook nu weer bij de start van zijn boekenprogramma, dat donderdag 484.000 kijkers trok. Zowel De Volkskrant als het AD plaatsen recent interviews met de presentator die per mail werden afgenomen.

De Volkskrant benaderde vorige week het diva-gedrag van Van Nieuwkerk nog met enige ironie.

Rode wijn, witte wijn, water?
‘Een glas spätburgunder, iets gekoeld.’

Zo begon het verhaal van Chris Buur. De Volkskrant-redacteur is zelf met enige regelmaat te gast in De Wereld Draait Door, maar dat is voor Van Nieuwkerk blijkbaar geen aanleiding een uitzondering te maken op zijn gewoonte.

In het AD lost Gudo Tienhooven het zo op:

Geheel in stijl met een programma over boeken, vindt dit interview met Van Nieuwkerk schriftelijk plaats. En de vraag die hij nog menige gast zal voorleggen, krijgt hij zelf ook:

Waarom wil Van Nieuwkerk, die vroeger hoofdredacteur was van Het Parool, zich eigenlijk niet laten interviewen door de schrijvende pers? “Bij radio en televisie is het precies wat je zegt en bij kranten wordt er nog redactie gepleegd op dat wat je zegt“, zei hij in december, diepte de Mediacourant uit het archief op. “Vanzelfsprekend: ik heb het zelf vaak genoeg gedaan. Maar daar heb ik minder talent voor. Dan word ik nerveuzer en dan denk ik: wat maken ze ervan?”

“Ik heb ook iets te veel meegemaakt dat er niet precies stond, of helemaal niet stond, wat ik gezegd had. Daar moet je dan over steggelen. Dat is allemaal gedoe. Op een gegeven moment dacht ik: dat kan ik missen als kiespijn.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.