Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 19 januari 2016, 15:47 | 0 reacties, praat mee

Directeur NOS: meer samenwerking met commerciële partijen

ANP

Intensievere samenwerking tussen de NOS en commerciële partijen en de politiek moet dat wettelijk beter regelen dan dat nu het geval is. Dat zei NOS-directeur Jan de Jong op de Big Improvement Day 2016 over de rol van de publieke omroep en de verhouding tussen de politiek en media, meldt NU.nl.

“Concurrentie zorgt voor betere en scherpere journalistiek”, aldus De Jong. “Publieke en commerciële journalistiek versterken elkaar. Hoe kunnen we dat proces faciliteren? Door samenwerking. Intensief en onconventioneel. Make peace not war.”

De Tweede Kamer moet de NOS volgens De Jong steunen in de poging samen te werken met commerciële partijen en de politiek zou geld moeten uittrekken voor het stimuleren van samenwerking tussen media. “Politiek, haal de drempels daarvoor weg. Verruim de wettelijke mogelijkheden voor samenwerking. De NOS wil commerciële marktpartijen helpen. Concurreren doen we wel op inhoud, primeurs, diversiteit en pluriformiteit.”

Bekijk meer van

NOS Jan de Jong

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.