— vrijdag 30 januari 2015, 14:32 | 0 reacties, praat mee

NOS geeft toelichting op ontruiming

De 19-jarige man die zich gisteren toegang verschafte tot de NOS deed zich voor als gast van een radio-programma. Toen hij niet kon aangeven voor welk programma gingen de alarmbellen al rinkelen. Na wat heen en weer gepraat haalde hij een vuurwapen te voorschijn en richtte dat op de bewaking. Wat er daarna gebeurde heeft iedereen kunnen zien. Dat vertelde NOS-directeur Jan de Jong tijdens een toelichting op de ontruiming van het NOS-gebouw en de verstoring van de televisie-uitzendingen. Net als de gemeente Hilversum gaf ook De Jong aan dat de beveiliging wordt verscherpt ook al is het gebouw, volgens de politie, 'optimaal beveiligd'. "Ik doe daar geen verdere mededelingen over". Wel benadrukt De Jong dat er "volgens de politie geen signalen waren en zijn dat er richting ons sprake is van dreiging." De directeur gaf ook nog aan dat de politie tijdens de ontruiming tegen een probleem aanliep. 'het duurde even voordat mensen echt naar buiten gingen, ze stopten niet met filmen en vragen stellen.' Dat heeft de politie nog niet eerder meegemaakt. Laatste wijziging: 30 januari 2015, 19:29

Over het hervatten van de uitzendingen vertelde De Jong dat alle collega’s buiten in de sneeuw stonden. “Niet handig als je een live-uitzending wil maken.” Niemand had een idee hoe laat de uitzendingen hervat zouden worden. De NOS heeft één uitwijkmogelijkheid om uit te zenden en dat is via Den Haag. Punt was dat de eindregie bepaalt of er op zender kan worden gegaan. En ook zij stonden op last van de politie buiten. Het duurde uiteindelijk zo/n anderhalf uur voordat de backup-eindregie operationeel was.En het was uiteindelijk 2,5 uur later voordat iedereen weer het pand binnen mocht. De politie had toen pas het gebouw doorzocht op mogelijke explosieven waar de verdachte over repte in een brief.

Bekijk meer van

NOS Journaal NOS Jan de Jong

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.