— dinsdag 8 juni 2021, 14:17 | 0 reacties, praat mee

Directeur Hiddema van Omrop Fryslân kondigt vertrek aan

Nina Hiddema vertrekt begin volgend jaar bij Omrop Fryslân | Karel Zwaneveld

Directeur-bestuurder Nina Hiddema vertrekt eind dit jaar bij Omrop Fryslân. Ze wil het vertrek nu al aankondigen en de komende tijd zoeken naar "een mooie volgende plek te vinden in de wereld van cultuur, media en onderwijs".

Hiddema trad in 2018 aan, in eerste instantie als tijdelijk bestuurder. Later dat jaar was er een hard treffen tussen haar en hoofdredacteur Klaas Geert Bakker, die uiteindelijk moest vertrekken.

Hiddema zegt de afgelopen jaren ‘verknocht’ te zijn geraakt aan de omroep: “Wij hebben in een zorgvuldig proces tussen organisatie en buitenwereld een nieuwe en gedragen strategie geformuleerd en onze organisatie aangepast. Ik ben trots op alle teams binnen de Omrop die dat mogelijk gemaakt hebben en op de ongelooflijke inzet van de medewerkers, ook in coronatijd.”

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Ger Jaarsma dankt Hiddema voor haar inzet en het eindresultaat van “een intensief proces [..] tussen en met de mensen” om de omroep een nieuw fundament te geven.

“In goed overleg met de Raad van Commissarissen hebben we de datum van mijn vertrek bepaald. Het is 1 januari geworden, dan is er voldoende tijd om een nieuwe directeur te werven en in te werken”, aldus Hiddema.

Bekijk meer van

Omrop Fryslân Nina Hiddema

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.