— woensdag 5 mei 2021, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Digitale radio goed voor 1,5 miljoen euro aan reclamegelden

De iconische zendmast bij het Mediapark in Hilversum. Veel luisteraars weten hun weg te vinden naar digitale alternatieven, zoals internetradio en digitale kabel. | ANP

Nederlandse adverteerders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 1,5 miljoen euro aan reclame op digitale radio uitgegeven. Het is voor het eerst dat de cijfers door het zogeheten Radio Advies Bureau worden gemeld. Vanaf nu zullen elk kwartaal ook afzonderlijk de digitale bestedingen worden gerapporteerd, meldt Emerce.

Uit onderzoek van de marketingorganisatie blijft dat digitale luisteraars vaak en transparant schakelen tussen diverse vormen: internetradio, klassieke FM-uitzendingen, DAB+ en digitaal via de kabel. Volgens luistercijfers van NLO is live internetradio goed voor dertig miljoen luisteruren.

“Naarmate er meer digitale luisteraars zijn, wordt deze groep ook interessanter voor adverteerders. Zij kunnen ook de specifieke internetradiokanalen inzetten voor hun reclameboodschappen. Digitale radioreclame staat verfijnder targeting toe”, aldus Emerce. Een belangrijk digitaal audiokanaal blijft voorlopig buiten luistercijfers: de renaissance van de podcast. Vooral Spotify is daarin een grote speler, maar harde cijfers over podcastreclame zijn niet bekend.

De totale netto-opbrengst uit radioreclame steeg in het eerste kwartaal van 2021 met 2,3 procent. In totaal werd er in de maanden januari tot en met maart 36 miljoen besteed aan radioreclame. Meer bij Emerce

Bekijk meer van

NPO DAB+

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.