basis naar compleet

— donderdag 30 maart 2017, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Digitale oplagen landelijke dagbladen groeien sterk

De digitale oplage van landelijke dagbladen is in 2016 gemiddeld met 32,2 procent gestegen. Bijna alle dagbladen profiteerden van die groei. De Telegraaf is de grootste digitale stijger met een groei in digitale oplage van 67,5 procent. Ook NRC Handelsblad (+51 procent) en het FD (+15,7 procent) groeiden flink. Alleen het Nederlands Dagblad (-4,9 procent) en het Reformatorisch Dagblad (– 0,4 procent) zagen hun aantal digitale abonnees dalen.

Dat blijkt uit cijfers van de NOM. De Telegraaf is met 232.039 digitale abonnees de grootste krant op digitaal vlak. De TMG-krant wordt gevolgd door de Volkskrant (88.535 digitale abonnees) en het FD (68.646 digitale abonnees). Anders dan de digitale oplage staat de printoplage bij kranten over de hele linie nog altijd onder druk. In 2016 leverden de kranten tezamen 5,4 procent aan printoplage in.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.