— vrijdag 25 september 2020, 10:50 | 0 reacties, praat mee

Derde ronde Tijdelijke Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening van start

© ANP / Lex van Lieshout

Lokale publieke omroepen, nieuwsbladen, websites en huis-aan-huis-kranten kunnen opnieuw een aanvraag doen voor financiële steun bij het Tijdelijke Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening. De steun is bedoeld om lokale media te helpen de huidige coronaperiode te overbruggen.

De derde en tevens laatste ronde biedt financiële steun voor de periode van 15 september tot 15 december. Lokale mediapartijen die voldoen aan de voorwaarden, kunnen bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) nieuwe steun aanvragen of hun al bestaande steun verlengen middels een verleningingsverzoek. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 11 oktober. Bij de eerste steunronde werden 600 lokale media geholpen.

Om aanspraak te maken op een bijdrage uit het fonds moeten aanvragers nieuws en informatie publiceren dat bedoeld is voor algemeen publiek. Ook moet de continuïteit van de bestaande informatievoorziening in gevaar zijn als direct gevolg van de coronamaatregelen. Aanvullende voorwaarden zijn te vinden op de website van de SvdJ.

De financiële steun wordt geleverd in de vorm van een krediet. De hoogte daarvan is afhankelijk van de oplage van de krant of het aantal huishoudens dat de omroep bereikt. Lokale kranten en omroepen kunnen minimaal 4.000 euro aanvragen. Voor lokale nieuwssites is er een vast bedrag van 4.000 euro beschikbaar. Als aan de voorwaarden voldaan is wordt het krediet omgezet in een uitkering.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.