— dinsdag 14 maart 2017, 11:11 | 0 reacties, praat mee

DENK weigert NRC op verkiezingsavond

DENK-lijsttrekker Tuhanan Kuzu in de Tweede Kamer | Remko de Waal / ANP

UPDATE De politieke partij DENK weigert dagblad NRC accreditatie voor aanstaande woensdag. De krant meldt dat verzoek om op de uitslagenavond aanwezig te kunnen zijn werd afgewezen. Een toelichting op de weigering wordt niet gegeven. Ook BNR Nieuwsradio is toegang geweigerd.

Vorige week weigerde DENK een journaliste van BN/De Stem om bij een bijeenkomst aanwezig te zijn. Later noemde de partij die weigering een vergissing. Naast NRC meldt BNR Nieuwsradio dat een verzoek om op de verkiezingsavond bij DENK verslag te mogen doen is geweigerd. DENK houdt het ook hier enkel bij de mededeling dat “het is helaas niet mogelijk is om verslag te doen bij DENK tijdens de uitslagenavond”.

AD meldt dat DENK helemaal geen externe media toelaat, omdat de partij van plan is via Facebook zelf een uitzending te verzorgen onder de naam DENK Live. Bij de weigering van de journaliste van BN/De Stem werd al opgemerkt dat DENK ‘over eigen media’ beschikte.

NRC meldt verder dat het onduidelijk is of Wilders’ partij PVV een bijeenkomst houdt. In 2014 belegde de PVV wel een uitslagenavond en deed Wilders de belofte tot ‘minder Marokkanen’, een uitspraak waarvoor hij later werd veroordeeld. Meer bij NRC

Bekijk meer van

PVV DENK

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.