training eu starters

— woensdag 8 maart 2017, 08:12 | 1 reactie, praat mee

Weigeren journalist door DENK ‘was niet de bedoeling’

ANP / Bart Maat

Het wegsturen van een journalist bij een bijeenkomst die de politieke partij DENK afgelopen zaterdag hield in het Brabantse Rijen, was 'niet de bedoeling'. Dat stelt Ali Tsouli, de nummer 10 op de lijst van de partij, in een reactie aan het AD. Journalist Freek de Swart van de Turks-Nederlandse krant Zaman Vandaag stelde kritische vragen tijdens een bijeenkomst in Breda, waarna een collega van BN/De Stem vervolgens in Rijen werd geweerd. Laatste wijziging: 9 maart 2017, 08:24

“Heel jammer dat dit zo is gegaan”, aldus Tsouli berouwvol tegenover het AD. “Maar de bijeenkomst was in eerste instantie bedoeld voor de achterban. Zij gingen even voor.”

NVJ-secretaris Thomas Bruning noemt het wegsturen van de journalist een ‘gevaarlijke ontwikkeling’. “Als politici niet meer beschikbaar zijn om verantwoording af te leggen, is het einde van de democratische rechtstaat in zicht.”

Bekijk meer van

NVJ DENK

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

W. Theunisse, 8 maart 2017, 23:33

Het wegsturen van een journalist bij een bijeenkomst die de politieke partij DENK afgelopen zaterdag hield in het Brabantse Rijen, was ‘niet de bedoeling’? En gij geleuft het?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.