— woensdag 18 mei 2016, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Delen Erdogan-gedicht Böhmermann verboden

Kenning Kaiser / EPA

De Duitse komiek Jan Böhmermann mag van de Duitse rechter niet alle delen van het beledigende gedicht rond de Turkse president Erdogan opnieuw herhalen. Sommige elementen zijn lasterlijk en daarmee verboden. Mocht Böhmermann de strofes herhalen, kan hem dat op een boete van 250.000 euro en zes maanden cel komen te staan.

Het verbod door de Duitse rechter is een overwinning voor Erdogan, die wil dat Böhmermann daadwerkelijk wordt veroordeeld op basis van het wetsartikel dat belediging van bevriende buitenlandse staatshoofden verbiedt.

Een definitief besluit over vervolging van de Duitse komiek is nog niet besloten, al ligt de weg daarvoor vrij. Böhmermanns advocaat noemt het uit elkaar halen van het gedicht om er delen van te verbieden in strijd met de vrijheid van meningsuiting.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.