mgm nvj maart

— maandag 7 november 2016, 11:49 | 0 reacties, praat mee

‘De Wietindustrie’ beste Zeeuwse onderzoeksjournalistieke boek

‘De Wietindustrie’ beste Zeeuwse onderzoeksjournalistieke boek
Een illegale wietplantage (overigens niet in Zeeland, maar in Duitsland) | Bas Czerwinski / ANP

Nicole Maalsté en Michiel Panhuysen hebben afgelopen weekend de Zeeuwse Boekenprijs voor het beste onderzoeksjournalistieke boek ontvangen voor hun ondezoek naar de wietindustrie in de provincie Zeeland. De jury noemt 'De Wietindustrie' een boek dat leest als een thriller. Laatste wijziging: 7 november 2016, 11:52

Maalsté en Panhuysen schrijven onder meer over de recencte ontwikkelingen in de wiethandel. Producenten en handelaren nemen posities in met het oog op de mogelijke komst van gereguleerde handel en teelt. Tegelijk is er onrust in de wietwereld: de regering voerde een wietpas in, treedt streng op tegen henneptelers en neemt voorraden in beslag van coffeeshops. In Middelburg sloot de gemeente alle coffeeshops.

De sinds 2015 in werking getreden wet Strafbaarstelling voorbereiding illegale hennepteelt (ook wel bekend als de ‘Growshop-wet) kiezen Nederlandse cannabisondernemers voor het buitenland. Het boek De wietindustrie belicht volgen de jury een genuanceerd beeld van deze deels illegale economische sector.

Aan de prijs is een geldbedrag van 1000 euro verbonden. Maalsté en Panhuysen schreven eerder het boek Polderwiet, met daarin gesprekken met telers.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.