— dinsdag 3 juni 2008, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Inhoud boek leidt tot conflict met FBJP

Onderzoeksjournalist Arthur van Amerongen (1959) is in conflict geraakt met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (FBJP) over zijn in februari verschenen boek 'Brussel Eurabia'. Voor het schrijven van dit boek kreeg Van Amerongen van het fonds 15.000 euro subsidie. Nu het boek is verschenen, strookt de inhoud volgens FBJP niet met de eerder overeengekomen doelstellingen. Volgens het FBJP bevat Van Amerongens boek autobiografische elementen en blijkt onvoldoende dat Van Amerongen écht undercover is gegaan. "U doet slechts verslag van uw aanwezigheid op publieke bijeenkomsten en van de gesprekken die u daar en elders hebt gevoerd", schrijft Geke van der Wal namens het FBJP-bestuur. Van Amerongen moet "een uitvoerige toelichting" geven op de afwijkende inhoud, waarna bekeken wordt of de subsidie "geheel of gedeeltelijk" wordt teruggevorderd. Van Amerongen schreef in 2005 samen met Loes de Fauwe een reportageserie in Het Parool, naar aanleiding van de moord op filmmaker Theo van Gogh. Beiden kregen daarvoor in 2006 de Nederlandse Prijs voor de Dagbladjournalistiek.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.