— zaterdag 30 mei 2015, 13:24 | 0 reacties, praat mee

‘De verslaggevers zijn onbevooroordeeld te werk gegaan’

de Volkskrant

'De verslaggevers zijn onbevooroordeeld en zorgvuldig te werk gegaan. De keuze het nieuws aan te schrijven op Inholland is daarmee volstrekt legitiem. Wel had de weergave evenwichtiger gekund', schrijft Annieke Kranenberg, ombudsvrouw van de Volkskrant, zaterdag. Medewerkers van hogeschool Inholland klaagden dat de Volkskrant deze week "voor de zoveelste keer" de onderwijsinstelling in een kwaad daglicht stelde. De krant kopte op 22 mei: 'Student Inholland minst tevreden over hogeschool'. Dit bleek uit een tevredenheidsenquête die de Volkskrant had geanalyseerd. Studiekeuze123, de uitvoerder van het onderzoek, schetste in haar persbericht de grove lijnen. Volgens een bestuurder van Inholland zoomde de Volkskrant onterecht in op de resultaten van de hogeschool. In juli 2010 publiceerde de Volkskrant een reeks verhalen over slecht onderwijs en wanbestuur na een onthulling van twee verslaggevers dat studenten van Inholland via een alternatieve route een diploma hadden gekregen. Dit in het achterhoofd hebbende vinden klagers nu dat de aandacht voor Inholland buitenproportioneel is. De verslaggevers zouden doelbewust naar slecht nieuws over Inholland hebben gezocht. 'Het is begrijpelijk dat medewerkers van Inholland ervan balen dat hun onderwijsinstelling het symbool werd van alles wat er mis was in het hbo. De krant kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor dit vliegwieleffect. Een blik in het archief leert dat de krant niet alleen misstanden aankaartte, maar ook de verbeteringen van Inholland liet zien in nieuws- en opiniestukken,' schrijft Kranenberg.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.