website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Olaf Koens Journalist v/h Jaar 2014

Dolf Rogmans — Geplaatst op dinsdag 16 december 2014, 06:48

Nieuws

Olaf Koens, freelance correspondent in Moskou voor RTL Nieuws en de Volkskrant, is Journalist van het Jaar 2014. Dat heeft de redactie van vakblad Villamedia dinsdag bekend gemaakt.
Koens krijgt de prijs voor zijn uitstekende berichtgeving uit Rusland en Oekraïne in een jaar dat de oorlog op de Krim uitbrak en vlucht MH17 boven Oekraïne werd neergehaald met daarin 298 mensen.

Hij toont zich een allround verslaggever die zowel voor de krant als voor televisie zijn publiek meeneemt in zijn eigen verbazing. Daarnaast blijft Koens kalm en feitelijk op de momenten dat het nodig is. Via social media communiceert hij met zijn publiek, laat hen de achterkant van het nieuws zien en ontvangt tips en adviezen, die hij vervolgens in zijn werk meeneemt.

Als Journalist van het Jaar 2014 combineert Koens klassieke journalistieke vaardigheden met de moderne eisen die vandaag de dag aan een journalist worden gesteld.

Olaf Koens neemt 17 februari de prijs in ontvangst. Dat gebeurt in de burgerzaal van de gemeente Hilversum. Gastheer is burgemeester Pieter Broertjes.

De redactie van Villamedia en de redactie-adviesraad (Ad van Liempt, Cisca Dresselhuys, Tony van der Meulen en Tonie van Ringelestijn) kiezen De Journalist van het Jaar.

Eerder werd de prijs toegekend aan: Joris Luyendijk, Ben Rogmans, Bram Vermeulen, Antoinette Hertsenberg, het duo Robert Chesal en Joep Dohmen, Brenno de Winter, Hans Jaap Melissen en Rob Wijnberg.

De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door Hilversum Mediastad.

Lees ook:
- Juryrapport
- Interview Olaf Koens: ‘Mijn beste instrument is mijn verbazing’
- Olaf Koens krankzinnige jaar (de Volkskrant)

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.