e learning nvj

— dinsdag 16 december 2014, 06:48

Olaf Koens Journalist v/h Jaar 2014

Olaf Koens, freelance correspondent in Moskou voor RTL Nieuws en de Volkskrant, is Journalist van het Jaar 2014. Dat heeft de redactie van vakblad Villamedia dinsdag bekend gemaakt. Koens krijgt de prijs voor zijn uitstekende berichtgeving uit Rusland en Oekraïne in een jaar dat de oorlog op de Krim uitbrak en vlucht MH17 boven Oekraïne werd neergehaald met daarin 298 mensen.

Hij toont zich een allround verslaggever die zowel voor de krant als voor televisie zijn publiek meeneemt in zijn eigen verbazing. Daarnaast blijft Koens kalm en feitelijk op de momenten dat het nodig is. Via social media communiceert hij met zijn publiek, laat hen de achterkant van het nieuws zien en ontvangt tips en adviezen, die hij vervolgens in zijn werk meeneemt.

Als Journalist van het Jaar 2014 combineert Koens klassieke journalistieke vaardigheden met de moderne eisen die vandaag de dag aan een journalist worden gesteld.

Olaf Koens neemt 17 februari de prijs in ontvangst. Dat gebeurt in de burgerzaal van de gemeente Hilversum. Gastheer is burgemeester Pieter Broertjes.

De redactie van Villamedia en de redactie-adviesraad (Ad van Liempt, Cisca Dresselhuys, Tony van der Meulen en Tonie van Ringelestijn) kiezen De Journalist van het Jaar.

Eerder werd de prijs toegekend aan: Joris Luyendijk, Ben Rogmans, Bram Vermeulen, Antoinette Hertsenberg, het duo Robert Chesal en Joep Dohmen, Brenno de Winter, Hans Jaap Melissen en Rob Wijnberg.

De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door Hilversum Mediastad.

Lees ook:
- Juryrapport
- Interview Olaf Koens: ‘Mijn beste instrument is mijn verbazing’
- Olaf Koens krankzinnige jaar (de Volkskrant)

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.