basis naar compleet

— zaterdag 23 mei 2015, 09:53 | 0 reacties, praat mee

‘De krant kan niet iedereen tegelijk behagen’

'De krant noch het magazine kunnen alle lezers tegelijkertijd behagen. Tot het arsenaal van de redactie behoren ook nieuwe inzichten bieden, prikkelen en zo nu en dan een beetje ontregelen', houdt Annieke Kranenberg, ombudsvrouw van de Volkskrant, zaterdag de lezers voor. Laatste wijziging: 24 mei 2015, 12:41

Die reageerden per mail en telefoon vooral negatief op de inhoud van het zaterdagse magazine van de week daarvoor dat bijna helemaal was gewijd aan de band De Jeugd van Tegenwoordig. De band was zelfs gasthoofdredacteur.

Wat Kranenberg opvalt, is dat de reacties via social media wel positief waren en de artikelen op de site tot de best gelezen van dat weekeinde behoorden.

Kranenberg haalde bij de redactie het journalistieke argument op de groep zo op het podium te hijsen. ‘Het is wat ons betreft de origineelste band van Nederland’.

En de leden van groep hadden zich nooit zo uitgebreid laten interviewen als die niet tot gasthoofdredacteur waren gebombardeerd.

Kranenberg vindt wel dat de redactie de verantwoording eerder in het magazine had mogen geven. Nu stond die niet zoals gebruikelijk aan het begin, maar tien pagina’s verder op.

De coördinatie tussen redactie, marketing en advertentie-afdeling kan ook beter. ‘Ongelukkig’ noemt Kranenberg het dat er ook een advertentie voor het jubileumboek van de band in het magazine stond en er ook nog een weggeefactie van het boek werd gepromoot.

Meer bij de Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.