banner anp

— vrijdag 15 augustus 2008, 12:30 | 2 reacties, praat mee

De Telegraaf woedend over reorganisatie

UPDATE De redactie van De Telegraaf heeft harde kritiek op de reorganisatie die de directie wil doorvoeren. Dat blijkt uit een brief die in handen is van RTL Z en FD.nl/ DJ. 'Genoeg is genoeg', schrijft de redactieraad. De directie wordt verweten dat de winst van dagblad De Telegraaf slecht is geïnvesteerd en verdwenen is in allerlei internetprojecten. De journalisten vinden dat het vlaggenschip van het bedrijf, de krant, kapot gemaakt wordt door slecht beleid. Harde cijfers over het aantal ontslagen bij De Telegraaf zijn er overigens nog niet.

Maar “door verdere kostenbesparingen op de redactie van de krant af te wentelen, loopt het vlaggenschip van dit concern zware averij op. Hiermee zou op termijn niet alleen de werkgelegenheid van de redactie van De Telegraaf op het spel komen te staan, maar dreigt ook het voortbestaan van TMG in gevaar te worden gebracht”, zo schrijft de redactieraad in de brief.

FD.nl/DJ melden verder dat de discussie over het formaat van de kranten in de tweede helft van dit jaar zal plaatsvinden. Het gaat daarbij om de vraag of de kranten in de toekomst, waaronder De Telegraaf, op tabloid zullen verschijnen of niet. Indien daarvoor gekozen wordt brengt dit investeringen met zich mee.

In een reactie laat een werknemer van de Telegraaf weten dat de link die media leggen over ‘de gevolgen van de uitoefening van de optie ProSiebenSat.1 en de margedoelstellingen, inclusief de gevolgen van het niet behalen daarvan onterecht aan elkaar gekoppeld worden’.  Dat zou voorzitter van de raad van bestuur Swartjes zeggen in een interne mail aan het personeel die door de werknemer online is gezet als reactie bij een artikel van Villamedia. Het zou uitsluitend ‘het gevolg zijn van de ontwikkeling van opbrengsten en kosten in de rest van ons bedrijf’. 

Bekijk meer van

TMG

Praat mee

2 reacties

Rob A., 15 augustus 2008, 22:43

Waar in de ochtend diverse media al berichten over de maatregelen bij TMG, werd het personeel ‘al’ omstreeks 14.00 uur geinformeerd via een interne mail. Goed bezig daar.

Peter Jansma, 17 augustus 2008, 18:59

Laten we mekaar geen mietje nemen: er worden minder kranten verkocht, minder advertenties, de verwachting is dat niet zal veranderen en dan kun je een krantenredactie van 280 mensen niet volhouden. Duidelijk toch?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.