word actief nvj klein

— dinsdag 9 oktober 2018, 11:00 | 1 reactie, praat mee

De reorganisatie bij KRO-NCRV is de vijfde in vijf jaar voor Roos van Tongerloo

Het was deze tweet van Roos van Tongerloo (30), redacteur bij Brandpunt+, die de redactie van Villamedia raakte: ‘Ik werk nu vijf jaar als journalist en heb vijf nare reorganisaties meegemaakt. Noem het pech, noem het de realiteit of een teken des tijds... ik word er moedeloos van.’ Nog maar pas begonnen in de journalistiek en dan al vijf keer je baan op het spel. Wat doet dat met je? En met je collega’s?

Bekijk meer van

Persoonlijk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Sander van Kasteren, 14 oktober 2018, 15:35

Volgens mij kent iedere journalist dit verhaal. Ik heb zelf 2 reorganisaties en verschillende overnames meegemaakt in de vier jaar die ik nu journalist ben. Mijn beide stagebedrijven bestaan inmiddels al niet meer wegens gebrek aan baten of tegenvallende kijkcijfers. Wat menig hoofdredactie zich - in mijn ogen - te weinig lijkt te realiseren dat een redactie meer is dan de som der delen. Het is een kennisinstituut en met iedere reorganisatie sijpelt er meer kennis weg. Ook het feit dat tegenwoordig wordt gewerkt met een ‘flexibele kern’ draagt niet bij aan een toename van kennis op de Nederlandse redacties. Pijnlijk.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.