— donderdag 28 november 2019, 09:20 | 0 reacties, praat mee

De Puy wint Rabo Photographic Portrait Prize met gelaagd portret Remco Campert

Schrijver Remco Campert (90), gefotografeerd door Robin de Puy | Rabo Photographic Portrait Prize

Robin de Puy heeft de Rabo Photographic Portrait Prize 2019 gewonnen met een portret van schrijver en dichter Remco Campert. Het is de tweede keer dat De Puy de prijs wint: in 2013 won ze met een portret van collega-fotograaf An-Sofie Kesteleyn.

De jury is lovend over de winnende foto van Campert: “Het portret van Camperts gezicht: de blik op oneindig, hij lijkt iets te zien waarnaar wij slechts kunnen gissen. De geportretteerde is broos en breekbaar. Daarnaast zien we een portret van zijn handen, vol levenslust en overtuiging. Zij geven het portret dynamiek. De ontroerende details van de vrolijke varkentjes op zijn hemd, de knopen op zijn jasje – het portret houdt je blik vast, laat een man zien om te koesteren.”

De Puy wint een geldprijs van tienduizend euro. Haar werk is bovendien aangekocht voor een internationale collectie waar ook eerdere winnaars in zijn opgenomen. De Rabo Photographic Portrait Prize is voor de negende keer uitgereikt en beoogt de brede traditie van Nederlandse portretkunst in de fotografie te belichten. Meer bij Pf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.