— woensdag 7 september 2016, 11:02 | 0 reacties, praat mee

Robin de Puy Fotograaf des Vaderlands 2016

Robin de Puy, gefotografeerd door Koos Breukel

Stichting Fotoweek heeft Robin de Puy benoemd tot de vierde zogeheten Fotograaf des Vaderlands. De Puy (1986) volgt Ahmet Polat op. De Nederlandse portretfotograaf De Puy heeft in haar fotografie een karakteristieke werkwijze: zwart-wit, en balancerend op de rand van documentairefotografie, aldus Fotoweek. Laatste wijziging: 7 september 2016, 11:34

Haar werk is vaak een combinatie van fotografie en film, want; taal en beweging zijn voor De Puy een essentieel onderdeel van identiteit. De Puy zal een fotoserie produceren rond het thema van dit jaar Kijk! Dit ben ik. Die fotoserie is tijdens het tweejaarlijkse internationale fotofestival BredaPhoto te zien. BredaPhoto vindt plaats van 15 september tot 30 oktober.

De Puy studeerde in 2009 af aan de Fotoacademie Rotterdam. In 2009 won ze met haar serie ‘Meisjes in de prostitutie’ in 2009 de Photo Academy Award. Vervolgens won zij In 2013 de Nationale Portretprijs en hield ze haar eerste solotentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag. Haar werk is gepubliceerd in nationale en internationale bladen, waaronder New York Magazine, Bloomberg Businessweek, ELLE, L’Officiel, de Volkskrant en LINDA.

Meer bij Fotoweek (tevens een uitgebreid overzicht van activiteiten) / Lees ook ons interview plus portfolio met De Puy uit 2014, naar aanleiding van het winnen van de Nationale Portretprijs.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.