— donderdag 9 september 2021, 05:30 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn voor De Loep 2021 geopend

© VVOJ

Onderzoeksjournalisten kunnen sinds woensdag hun werk weer insturen om kans te maken op de Loep, de prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. Laatste wijziging: 9 september 2021, 19:46

De prijs is een initiatief van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten, en wordt uitgereikt aan de beste onderzoeksjournalistieke producties van Nederland of Vlaanderen. 

Er wordt in drie categorieën een Loep uitgereikt: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Voor de jonge journalisten onder de dertig jaar is er ook een aanmoedigingsprijs.

Er zijn twee rondes waarin je kunt inzenden. Tot en met 1 december kun je je eigen werk (uiterlijk gepubliceerd in oktober 2021) voor de eerste ronde inzenden. Is je productie gepubliceerd in november of december 2021? Dan kun je je tot en met 10 januari 2022 inschrijven voor de tweede ronde.

Je kunt ook iemand anders voordragen voor de Loep 2021. In dat geval moet er iets eerder worden ingezonden: voor de eerste ronde kan dit uiterlijk tot en met 26 november 2021. Voor de tweede ronde kan dit tot en met 3 januari 2022.

Klik hier voor meer informatie van de VVOJ.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.