— donderdag 19 november 2020, 14:10 | 0 reacties, praat mee

VVOJ-conferentie dit jaar volledig online te volgen

© VVOJ

De VVOJ-conferentie van het bijzondere jaar 2020 staat in het teken van kritische journalistiek in crisistijd. Onder meer professor Adam Tooze van Columbia University en verschillende (onderzoeks)journalisten uit binnen- en buitenland spreken op deze online bijeenkomst vanuit Pakhuis de Zwijger.

Juist in een jaar waarin alles stil kwam te liggen, het miljarden euro’s aan coronasteun regenden, WOB-verzoeken onbeantwoord bleven en waarin de journalistiek soms zelf de vraag werd gesteld – zijn ‘ze’ wel kritisch genoeg? – is het belangrijk om te reflecteren op het onderzoeksjournalistieke jaar 2020, vindt de Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ. Al die thema’s komen dan ook aan de orde tijdens de VVOJ-Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2020 op donderdag 26 november vanuit Pakhuis de Zwijger.

De VVOJ zet in op een interactieve, online conferentie: alle sessies worden live gestreamd en kunnen allemaal teruggekeken worden. De conferentie start in de ochtend met een plenair programma, met keynotes van onder meer Sheila Sitalsing, de schrijver van het VVOJ-essay dit jaar. Later die dag spreekt ook Jeanne Lenzer, medisch onderzoeksjournalist voor onder meer The New York Times, The Washington Post en The Atlantic. De rest van de dag zit vol sessies, lezingen en online debatten met Vlaamse en Nederlandse journalisten, waarbij constant interactie wordt gezocht met het online publiek.

De conferentie is alleen online te “bezoeken”. Wel is een reservering maken verplicht. NVJ-leden kunnen hun lidmaatschapsnummer invoeren via deze link voor gratis toegang.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.