training eu starters

— donderdag 19 november 2020, 14:10 | 0 reacties, praat mee

VVOJ-conferentie dit jaar volledig online te volgen

© VVOJ

De VVOJ-conferentie van het bijzondere jaar 2020 staat in het teken van kritische journalistiek in crisistijd. Onder meer professor Adam Tooze van Columbia University en verschillende (onderzoeks)journalisten uit binnen- en buitenland spreken op deze online bijeenkomst vanuit Pakhuis de Zwijger.

Juist in een jaar waarin alles stil kwam te liggen, het miljarden euro’s aan coronasteun regenden, WOB-verzoeken onbeantwoord bleven en waarin de journalistiek soms zelf de vraag werd gesteld – zijn ‘ze’ wel kritisch genoeg? – is het belangrijk om te reflecteren op het onderzoeksjournalistieke jaar 2020, vindt de Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ. Al die thema’s komen dan ook aan de orde tijdens de VVOJ-Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2020 op donderdag 26 november vanuit Pakhuis de Zwijger.

De VVOJ zet in op een interactieve, online conferentie: alle sessies worden live gestreamd en kunnen allemaal teruggekeken worden. De conferentie start in de ochtend met een plenair programma, met keynotes van onder meer Sheila Sitalsing, de schrijver van het VVOJ-essay dit jaar. Later die dag spreekt ook Jeanne Lenzer, medisch onderzoeksjournalist voor onder meer The New York Times, The Washington Post en The Atlantic. De rest van de dag zit vol sessies, lezingen en online debatten met Vlaamse en Nederlandse journalisten, waarbij constant interactie wordt gezocht met het online publiek.

De conferentie is alleen online te “bezoeken”. Wel is een reservering maken verplicht. NVJ-leden kunnen hun lidmaatschapsnummer invoeren via deze link voor gratis toegang.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.