— maandag 6 januari 2020, 13:58 | 0 reacties, praat mee

De freelance journalist, hoe doet-ie het? Het antwoord krijg je op 6 februari

Sjoerd Arends en Erwin van 't Hof

Zelfstandig journalisten vertellen 6 februari in VondelCS hoe zij ruimte maken voor verhalen die ze écht belangrijk vinden. Het vormt de afsluiting van het project De Pegel en is tegelijk de boekpresentatie van 'De nieuwe journalist'. Laatste wijziging: 9 januari 2020, 11:37

Een journalistieke carrière begint meestal niet met een krabbel op een contract maar op een inschrijfformulier van de Kamer van Koophandel. Steeds meer journalisten werken als freelancer. Dat is geen gemakkelijke opgave. Uit onderzoek blijkt dat veertig procent van de Nederlandse freelancejournalisten niet of nauwelijks rondkomt.

Ondanks deze situatie zijn er nog steeds zelfstandigen die tijdsintensieve en prijswinnende journalistiek bedrijven. Op 6 februari vertelt een aantal freelancers hoe ze ruimte maken voor verhalen die zij belangrijk vinden en hoe ze hun geld verdienen met kwaliteitsjournalistiek.

De sprekers:
Margot Smolenaars
Freelancejournalist die schrijft over het rauwe Rotterdam en jeugdzorg. Smolenaars doet onder andere onderzoek naar ‘de ripper van Rotterdam’, een seriemoordenaar die in de jaren 90 prostituees om het leven bracht.

Olivier van Beemen
Freelancejournalist en onderzoeker. Van Beemen doet al zes jaar onderzoek naar Heineken in Afrika en deed ontluisterende onthullingen. Hij won onder meer een Tegel voor zijn onderzoek.

Dieuwertje Kuijpers
Freelancejournalist bij onderzoekscollectief SPIT. Kuijpers schrijft onder andere over de defensie- en veiligheidssector voor Follow the Money.

Mark Deuze
Hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.

Aanmelden voor de bijeenkomst kun je hier.

Bekijk meer van

De Pegel De Pegel

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.