PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 13 oktober 2017, 08:37 | 0 reacties, praat mee

AVROTROS zet Mieke van der Weij op non-actief

ANP

Presentator Mieke van der Weij is door omroep AVROTROS op non-actief gesteld. Eerder gebeurde hetzelfde al met haar co-presentator Peter de Bie, nadat deze met Omroep MAX in gesprek trad over een nieuwe baan terwijl hij bij AVROTROS had aangegeven te stoppen omdat hij met pensioen ging. Laatste wijziging: 13 oktober 2017, 08:39

Van der Weij had na dit voorval besloten per 1 januari te stoppen bij de omroep, waar ze samen met De Bie het populaire programma De Nieuwsshow presenteerde. Ze gaf aan “geen mindere versie van De Nieuwsshow” – dus een versie zonder De Bie en met een nieuwe co-presentator – te willen gaan maken.

“Dit komt nu als een verrassing”, stelt Van der Weij (64) in een reactie tegenover het Algemeen Dagblad. “Als zij mij destijds samen met Peter op non-actief hadden gesteld, dan was het voor mij logischer geweest.” Ze stelt dat aan haar situatie niets is veranderd na het op non-actief stellen van De Bie. “Er is niet veel meer informatie bijgekomen. Dan denk ik: had dit op een eerder moment gedaan. Nu kreeg ik als argument te horen dat ze willen investeren in nieuwe mensen en dat ik toch al naar MAX zou gaan.”

Van der Weij denkt dat haar exit samenhangt met de plannen van de NPO om een vergelijkbaar programma als De Nieuwsshow, in hetzelfde tijdslot en mét De Bie en Van der Weij als presentatoren, uit te gaan zenden op Omroep MAX. AVROTROS is niet blij met die plannen. Een woordvoerder van AVROTROS stelt tegenover NU.nl: “Ze heeft aangegeven het hier niet meer naar haar zin te hebben en wil liever in het spoor van Peter de Bie bij Omroep MAX gaan werken, dus dan zullen we haar daarin niet in de weg zitten”.

“Het is jammer dat het op deze manier moet, want ik had de uitzendingen tot het einde van het jaar graag gedaan”, aldus Van der Weij tegenover, die De Nieuwsshow vanaf eind augustus samen met Jan Mom presenteerde. “Dat deed ik naar beste kunnen en dat ging eigenlijk prima, vond ik. Ik denk dat de luisteraars hier ook niet mee gediend zijn.” Vanaf aanstaande zaterdag wordt De Nieuwsshow gepresenteerd door Mom, samen met Mischa Blok.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.