— maandag 21 december 2020, 08:58 | 0 reacties, praat mee

De beste kop stond op Nu.nl: Burgemeesters: bij illegale feesten treden wij op

De beste krantenkop van het jaar stond op Nu.nl: Burgemeesters: bij illegale feesten treden wij op. De kop kreeg zaterdag dit predikaat van journalist Rutger de Quay in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat.

De Quay organiseerde de koppencontest via het twitteraccount ‘Pareltjes van Krantenkoppen’ waarop hij de mooiste taalvondsten in de Nederlandse nieuwsmedia verzamelt. Een verzameling van de vondsten, zoals “Worstcasescenario Hema”, heeft hij samen met mediaondernemer Richard Otto samengesteld in een gelijknamig boek.

RTV Utrecht eindigt op plek twee met de kop: Schaapje legt verkeer lam. De derde plaats in de ranglijst is voor De Telegraaf-kop: Rumag zet punt achter corona-collectie na uitzending Lubach.

De krant is wel hofleverancier van zijn Twitter-account, vertelt De Quay. Toch krijgt hij steeds meer tips over koppen van andere nieuwsplatforms. “Van het chique NRC dacht ik “wow, dat zij dat zelfs doen”, maar ook het Financieel Dagblad en de Volkskrant. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.