— vrijdag 3 juli 2020, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Daily Telegraph Sydney moet toch schadevergoeding betalen aan Geoffrey Rush

Geoffrey Rush spreekt de pers toe buiten de rechtbank van Sydney, 2019 - © Peter Rae / Reuters

De Australische tabloid Daily Telegraph of Sydney moet toch 2,8 miljoen Australische dollar (ruim 1,7 miljoen euro) schadevergoeding betalen - wegens smaad - aan de Australische acteur Geoffrey Rush. Het hoger beroep dat de krant hiertegen had aangetekend is door de rechter in Canberra verworpen.

Vorig jaar bepaalde een federale rechter dat Geoffrey Rush recht heeft op de forse schadevergoeding vanwege twee artikelen in de tabloid waarin de acteur van ongepast gedrag werd beschuldigd.

Rush zou volgens deze stukken tijdens een productie van Shakespeare’s King Lear ongepaste opmerkingen hebben gemaakt tegen actrice Eryn Jean Norvill. De Daily Telegraph publiceerde de artikelen onder de woordgrap ‘King Leer’ (naar het Engelse woord voor onder andere wellustigheid).

De krant was het niet eens met het oordeel van de federale rechter dat Norvill een ‘onbetrouwbare getuige’ is. De rechter in Canberra ging hier niet in mee. Meer bij AP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.