— dinsdag 1 september 2020, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Australische journalist gearresteerd in China

© Ng Han Guan / AP

In China is een Australische tv-presentator aangehouden. Cheng Lei werkte als presentator voor de Engelstalige Chinese staatsomroep CGTN en zou al zeker twee weken vastgehouden worden.

De Australische autoriteiten werden op 14 augustus op de hoogte gesteld van de arrestatie van Cheng, meldt het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken op maandag. Het is onduidelijk waarom ze wordt vastgehouden.

Cheng werkte de afgelopen acht jaar als presentator en verslaggever voor CGTN. Ze heeft verslag gedaan van enkele van de meest politiek gevoelige gebeurtenissen van het land. Op de website van CGTN zijn haar profiel en haar eerdere reportages verwijderd. Op de website van CGTN zijn het profiel van Cheng en haar eerdere reportages verwijderd. Ze wordt vastgehouden “onder residentiële surveillance op een aangewezen locatie”. Autoriteiten kunnen haar dan tot zes maanden vasthouden zonder toegang tot advocaten. Meer bij ABC News / CPJ /

Bekijk meer van

China Cheng Lei Australië

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.