— dinsdag 1 september 2020, 11:49 | 0 reacties, praat mee

Australische journalist gearresteerd in China

© Ng Han Guan / AP

In China is een Australische tv-presentator aangehouden. Cheng Lei werkte als presentator voor de Engelstalige Chinese staatsomroep CGTN en zou al zeker twee weken vastgehouden worden.

De Australische autoriteiten werden op 14 augustus op de hoogte gesteld van de arrestatie van Cheng, meldt het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken op maandag. Het is onduidelijk waarom ze wordt vastgehouden.

Cheng werkte de afgelopen acht jaar als presentator en verslaggever voor CGTN. Ze heeft verslag gedaan van enkele van de meest politiek gevoelige gebeurtenissen van het land. Op de website van CGTN zijn haar profiel en haar eerdere reportages verwijderd. Op de website van CGTN zijn het profiel van Cheng en haar eerdere reportages verwijderd. Ze wordt vastgehouden “onder residentiële surveillance op een aangewezen locatie”. Autoriteiten kunnen haar dan tot zes maanden vasthouden zonder toegang tot advocaten. Meer bij ABC News / CPJ /

Bekijk meer van

China Cheng Lei Australië

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.