— woensdag 28 juni 2017, 14:29 | 1 reactie, praat mee

D66: NOS Journaal en Nieuwsuur online zonder reclame

Jan Paternotte Foto: Martijn Beekman

NOS-uitzendingen als het Journaal en Nieuwsuur moeten online helemaal reclame vrij zijn. Dat vindt D66. ‘Het is niet uit te leggen dat er commerciële boodschappen voorafgaan aan nieuws dat al via publieke middelen is gefinancierd’, aldus Kamerlid Jan Paternotte van deze partij tegenover Nu.nl.

Ook vindt hij het ‘irritant’ dat online reclame (pre-rolls) bij video’s van de publieke omroep vaak een stuk langer duren dan is toegestaan. ‘Terwijl de kijker er ook al belasting voor (de publieke omroep, red.) heeft betaald’.

Volgens de regels van toezichtsorgaan Commissariaat voor de Media mag een commercial niet langer dan vijftien seconden duren. Voorafgaand aan bijvoorbeeld het NOS Journaal is dat vaak dertig seconden.

Paul Visser, bedrijfsjurist van de Ster, stelt in een reactie dat de regels van het Commissariaat niet worden verbroken. De vijftien seconden reclame waar D66 naar verwijst is volgens het reglement ‘een juiste invulling. Nergens staat dat dertig seconden reclame verboden is. Het Commissariaat heeft er ook nog nooit tegen opgetreden’, aldus Visser.

 

Bekijk meer van

NPO D66

Praat mee

1 reactie

herman, 29 juni 2017, 15:43

Eigenlijk veel verstandiger, om ‘sport’ helemaal los te koppelen van Nieuwsuur!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.