— maandag 31 oktober 2016, 13:44 | 0 reacties, praat mee

CvdM prijst verbeterde transparantie NPO-begroting

Marco Hillen / Hollandse Hoogte

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) prijst de verbetering in transparantie die de publieke omroep laat zien wat betreft de begroting voor volgend jaar. Die geeft dit jaar volgens het Commissariaat voor het eerst helder inzicht in de verdeling van het mediabudget over de verschillende zogeheten aanboddomeinen als nieuws en opinie, amusement en sport.

De begroting voor 2017 geeft volgens het CvdM de ambitie weer om verschillende bevolkingsgroepen in de samenleving beter te bedienen. “Zo is meer dan in de vorige begroting benoemd op welke zenders en kanalen, en door middel van welke acties de NPO de diversiteit wil verhogen. Het blijft echter van belang specifieker aan te geven hoe de NPO de verschillende groepen wil bereiken, en wat de kosten van deze maatregelen zijn”, schrijft het Commissariaat.

Ook is het Commissariaat nog niet te tevreden over de transparantie rond andere ambities bij de publieke omroep, zoals het stimuleren van innovatie. Het voornemen om in 2017 een ‘gezamenlijke innovatieagenda’ op te stellen blijft onuitgewerkt en het is veelal onduidelijk wat de actuele stand van zaken is rond andere ambities rond onder meer ondertiteling. Meer commentaar (en een verwijzing naar de NPO-begroting voor 2017) staat op de website van het Commissariaat voor de Media.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.