word studentlid

— maandag 31 oktober 2016, 13:44 | 0 reacties, praat mee

CvdM prijst verbeterde transparantie NPO-begroting

CvdM prijst verbeterde transparantie NPO-begroting
Marco Hillen / Hollandse Hoogte

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) prijst de verbetering in transparantie die de publieke omroep laat zien wat betreft de begroting voor volgend jaar. Die geeft dit jaar volgens het Commissariaat voor het eerst helder inzicht in de verdeling van het mediabudget over de verschillende zogeheten aanboddomeinen als nieuws en opinie, amusement en sport. Laatste wijziging: 31 oktober 2016, 13:46

De begroting voor 2017 geeft volgens het CvdM de ambitie weer om verschillende bevolkingsgroepen in de samenleving beter te bedienen. “Zo is meer dan in de vorige begroting benoemd op welke zenders en kanalen, en door middel van welke acties de NPO de diversiteit wil verhogen. Het blijft echter van belang specifieker aan te geven hoe de NPO de verschillende groepen wil bereiken, en wat de kosten van deze maatregelen zijn”, schrijft het Commissariaat.

Ook is het Commissariaat nog niet te tevreden over de transparantie rond andere ambities bij de publieke omroep, zoals het stimuleren van innovatie. Het voornemen om in 2017 een ‘gezamenlijke innovatieagenda’ op te stellen blijft onuitgewerkt en het is veelal onduidelijk wat de actuele stand van zaken is rond andere ambities rond onder meer ondertiteling. Meer commentaar (en een verwijzing naar de NPO-begroting voor 2017) staat op de website van het Commissariaat voor de Media.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.