— donderdag 17 september 2015, 14:04 | 0 reacties, praat mee

CvdM ‘voorwaardelijk positief’ over Concessiebeleidsplan NPO

Hoewel het Commissariaat voor de Media (CvdM) in het algemeen positief is over het vijfjarenplan van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) worden er wel vraagtekens geplaatst bij de uitvoerbaarheid van de plannen. Volgens het CvdM is bijvoorbeeld nu niet duidelijk hoe de NPO gaat controleren of publiek geld doelmatig wordt besteed en aan welke criteria externe producenten moeten voldoen om toegang krijgen tot het bestel. Dat gaat ook op voor de beoordeling van de vraag of de programmering voldoet aan de publieke mediaopdracht.

Madeleine de Cock Buning, voorzitter van het Commissariaat voor de Media: “Ons overall oordeel over het Concessiebeleidsplan is positief, maar wel met de nodige kanttekeningen. Het ontbreken van heldere criteria kan leiden tot open eindjes en het bemoeilijkt het toezicht. Ook bevat het plan niet gekwantificeerde doelstellingen en aannames die wij niet kunnen controleren. Wat ons betreft wordt dat zo snel mogelijk nader uitgewerkt en geconcretiseerd, bijvoorbeeld in de Meerjarenbegroting of de nieuwe Prestatieovereenkomst.”

Naast het Commissariaat voor de Media zal ook de Raad voor Cultuur een advies uitbrengen over het Concessiebeleidsplan. De staatssecretaris zal de beide adviezen betrekken in de verdere besluitvorming. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) wil dat het publieke omroepbestel flexibeler wordt.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.