Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 24 maart 2020, 14:06 | 0 reacties, praat mee

Correspondent voor het Witte Huis besmet met coronavirus

Trump vraagt coördinator dokter Birx of de persruimte ooit weer vol 'hem hatende' correspondenten zal zitten | AFP

De White House Correspondents’ Association (WHCA) heeft bevestigd dat een politiek verslaggever vermoedelijk besmet is met het coronavirus en meerdere dagen in het Witte Huis heeft gewerkt. De vereniging roept iedereen op die met de journalist in contact is geweest zich te laten controleren.

Wie de correspondent is of voor welk medium hij of zij werkt is niet openbaar gemaakt. Wel is volgens WHCA duidelijk dat journalisten van meerdere Amerikaanse media het coronavirus hebben opgelopen. Er mogen nu nog maximaal 14 verslaggevers bij coronabriefings zijn, die vanwege hun warrige karakter volgens sommigen inmiddels meer schade toebrengen dan duidelijkheid verschaffen.

De lege persruimte bracht Trump ertoe om de responscoördinator voor de White House Coronavirus Task Force te onderbreken of ze verwachtte “of er ooit weer een tijd zou zijn wanneer die stoelen weer gevuld worden door die boze, boze mensen die mij niet mogen?”

Responsecoördinator arts Deborah Birx hield het bij een algemene opmerking over het nut van afstand houden.

Trump zei in die bijeenkomst verder dat hij het liefst 75 tot 80 procent van de aanwezige journalisten zou willen weren, met enkel “twee of drie” van zijn favoriete correspondenten in de ruimte. Journalisten die bij de briefings aanwezig zijn krijgen een temperatuurmeting voor ze de persruimte in kunnen. Meer bij Politico

Bekijk meer van

Witte Huis Trump coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.