persveilig seminar

— donderdag 8 oktober 2020, 09:05 | 0 reacties, praat mee

BuzzFeed News haalt correspondent uit Witte Huis om besmettingsgevaar

EPA

Uitgave BuzzFeed News heeft uit veiligheidsoverwegingen hun Witte Huis-correspondent Kadia Goba gelast niet op locatie te werken. Het recente cluster aan coronavirusinfecties maakt daar werken nu simpelweg te riskant, aldus BuzzFeed News. Laatste wijziging: 18 mei 2021, 11:10

Politico-journalist Meridith McGraw heeft de dienst in de press pool van Goba overgenomen.

President Trump en zijn vrouw raakten besmet na een grote bijeenkomst op 26 september, om beoogd opperrechter Amy Coney Barrett voor te stellen.  Er volgden meer werknemers van het Witte Huis, tot aan perschef Kayleigh McEnany toe. Omdat het Witte Huis geen bron- en contactonderzoek doet, is onduidelijk hoeveel besmettingen er zijn.

Ook wil het Witte Huis niet zeggen wanneer Trump voor het laatst negatief getest is. Omdat iemand ook zonder symptomen al anderen kan besmetten, kan Trump bij zijn verkiezingsbijeenkomsten of het presidentiële debat met Biden al anderen hebben aangestoken.

Trump werd zelf ziek en keerde na een kort verblijf in het ziekenhuis terug naar het Witte Huis, waar hij demonstratief zijn masker afdeed. Tijdschrift Vanity Fair becijferde dat een toen nog asymptomatische Trump potentieel duizenden mensen aan het virus heeft blootgesteld.

Goba zegt ervan te balen dat ze niet op locatie kan zijn. “Tegelijk zijn er duidelijke bezwaren ergens binnenskamers te werken waar een uitbraak is. Ik wil niet de rest van deze verkiezingsperiode uitgeschakeld zijn omdat ik ziek ben geworden”, aldus Goba.

Dat het gevaar niet overdreven is, blijkt aan het groeiend aantal besmettingen. Witte Huis-correspondent Michael Shear van de New York Times raakte besmet en droeg het virus daarop vermoedelijk over aan zijn vrouw.

Bekijk meer van

Witte Huis Trump corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.