— dinsdag 8 december 2020, 10:44 | 1 reactie, praat mee

Coronavirus: vlogserie Frontberichten (BNNVARA) keert terug met terugblik op 2020

BNNVARA zendt op 20 december een speciale editie uit van Frontberichten, de serie op basis van vlogs van artsen, verpleegkundigen, leerkrachten en andere mensen met cruciale beroepen in de frontlinies in de strijd tegen het coronavirus. De goed ontvangen serie eindigde eind mei.

Vloggers blikken in Frontberichten - De Special terug op een unieke periode waarin de Nederlandse zorg in een frontlinie veranderde en er heftige maatregelen werden genomen. De aflevering van een uur begint op december 2019, wanneer 2020 nog een normaal jaar lijkt te worden.

“Als 2020 begint, en Nederland nog wintersport en carnaval beleeft, slaat de sfeer om. Het wordt steeds duidelijker dat dit virus levensbedreigend is en zich snel verspreidt. Beetje bij beetje gaat de wereld op slot en legt het virus ook ons land plat. De vloggers vertellen hoe zij dit hebben beleefd en hoe ze terugkijken op deze heftige periode. Ook zien we de pijnlijke consequenties van de maatregelen, zoals ouderen die alleen sterven”, aldus BNNVARA.

Bedenker en regisseur van Frontberichten is documentairemaker Geertjan Lassche. Hij vervlocht video’s uit alle delen van ons land tot een compacte uitzending van ongeveer 12 minuten. Astrid Joosten verzorgt de voice-over. De serie is onlangs genomineerd voor een Gouden Roos, de belangrijkste Europese televisieprijs. De bekendmaking van winnaars is op 9 december.

Lassche: “Niemand heeft vorig jaar kunnen vermoeden dat we in 2020 in een mondiale crisis terecht zouden komen, dat we echt bang zouden worden voor een virus en dat we daardoor van elkaar zouden vervreemden. Maar het was ook een jaar waarin de zorg de allerbelangrijkste factor is geweest.”

Frontberichten - De Special is op 20 december om 20:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 8 december 2020, 16:50

“De aflevering van een uur begint op december 2019, wanneer 2020 nog een normaal jaar lijkt te worden.”
Begint op december? Kennelijk gehinkt op twee gedachten: ‘begint op x december’ óf ‘begint in december’.
“Hij vervlocht video’s uit alle delen van ons land tot een compacte uitzending van ongeveer 12 minuten.” ‘een compacte uitzending’? compacte uitzendingen’! óf ‘dagelijks tot een compacte uitzending’.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.