PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 20 mei 2020, 15:04 | 0 reacties, praat mee

Laatste uitzending Frontberichten op 31 mei aanstaande

BNNVARA

BNNVARA zendt op 31 mei aanstaande de laatste uitzending uit van 'Frontberichten', het programma op televisie, radio online met Nederlanders in vitale beroepen tegen de achtergrond van de coronacrisis. Laatste wijziging: 8 december 2020, 10:38

Het gaat om mensen in de frontlinie, die hun uiterste best doen om Nederland door de coronacrisis heen te loodsen en ons land beter te maken, van zorgpersoneel, huisartsen en apothekers via politieagenten tot schoonmakers en supermarktmedewerkers.

De serie begon op 20 maart en eindigt daags voor de eerste versoepeling van coronamaatregelen in werking treedt. Villamedia sprak vorige maand met producent Sander van den Eeden over het programma, dat een zenuw raakte bij lockdown-Nederland.

Frontberichten trekt per aflevering zo’n miljoen kijkers en zorgt voor “prachtige reacties op social media”, stelt BNNVARA. De bedenker en regisseur van Frontberichten is documentairemaker Geertjan Lassche. Hij vervlecht de vlogs uit alle delen van ons land telkens tot een magazine van ongeveer 12 minuten. Astrid Joosten verzorgt de voice-over.

Joosten presenteert ook de slotuitzending op zondag 31 mei, om 22:10 op NPO 2 - direct na de laatste reguliere uitzending van 22 uur.

Omdat de versoepeling van maatregelen per 1 juni geen garantie biedt dat het virus niet tóch weer oplaait, houdt BNNVARA de optie open om Frontberichten weer te hervatten.

Bekijk meer van

corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.