— dinsdag 22 december 2015, 12:17 | 0 reacties, praat mee

Coöperatie voor freelancers in de maak

Teun Gautier werkt aan een coöperatie voor freelancers. De zelfstandig journalisten worden eigenaar van de coöperatie, die hen een aantal diensten biedt. Gautier, oud-directeur van De Groene en nu onder meer bestuurslid van Veronica, wil nog niet in detail treden over zijn plannen. Dat doet hij begin januari.

Wel is hij een online enquête gestart om de interesse onder freelancers te peilen.

In de inleiding schrijft Gautier: ‘Drie belangrijke problemen waar freelancers tegen aanlopen zijn: het genereren van voldoende inkomsten, het ontbreken van een infrastructuur en daaruit voortvloeiend de druk om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bieden. De nieuwe coöperatie voor freelancers wil oplossingen zoeken voor deze problemen.’

‘De leden zullen gezamelijk eigenaar zijn. Met een fysieke en virtuele omgeving willen we freelance journalisten steunen in alle facetten van hun werk. Denk aan kantoorruimte, technische en journalistiek inhoudelijke ondersteuning, collectieve verzekeringen, een netwerk van andere journalisten en hulp op het gebied van het verkopen van je verhalen, kennis en andere talenten.’

‘Dit is nog maar een greep uit de diensten die de coöperatie kan aanbieden, in het onderzoek vind je er nog veel meer’.

Gautier schreef eerder voor Villamedia een essay over de staat van de journalistiek waarin hij de context voor de coöperatie schetst.

Bekijk meer van

verdienmodellen Teun Gautier

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.