— maandag 2 mei 2016, 00:01 | 0 reacties, praat mee

Z24 en Springer samen in finanzen.nl

Ondernemerswebsite Z24.nl en finanzen.net, het grootste beleggersplatform van Duitsland, lanceren maandag een financiële portal in Nederland. Het platform heet finanzen.nl en bevat naast nieuws vooral gratis tools en apps om de belegger te ondersteunen.

Geld wordt verdiend door ‘parterships’ te sluiten met adverteerders. In Duitsland is finanzen.net, sinds 2010 onderdeel van Axel Springer SE, met 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand de grootste financiële portal van het land.

finanzen.net levert daar data over de laatste ontwikkelingen op beursvloeren op elke handelsdag. Realtime streaming koersen voor indices, grondstoffen en valuta maken deel uit van het aanbod, naast informatie over aandelen, bedrijven, certificaten, fondsen en de stand van de economie.

Interactieve tools voor technische analyse, portfolio’s en persoonlijke nieuwspagina’s stellen bezoekers in staat hun eigen individuele informatie-aanbod te creëren.

Dat alles komt ook voor de Nederlandse gebruikers beschikbaar en wel in het Nederlands. ‘We hebben de afgelopen maanden 15.000 regels vertaald naar het Nederlands’, zegt Arend van den Berg, uitgever en hoofdredacteur van Z24.

Het Nederlandse nieuws wordt verzorgd door 2 redacteuren en een aantal columnisten.

Het initiatief voor de samenwerking komt van Z24. ‘Wij zagen dit gat in de markt in Nederland en zochten een partner om dat te vullen. Bij Springer deelden ze onze analyse. Zij hebben het platform en zijn gewend in het buitenland met lokale partners te werken.’

Z24 blijft een zelfstandig bedrijf, maar er wordt wel intensief op dagelijkse basis samengewerkt met Springer, is alles wat Van den Berg over de deal met de Duitse mediagigant kwijt wil. En dat hij uitermate in zijn nopjes is. ‘De tools die zij hebben zijn echt uitstekend.’

Het nieuwe finanzen.nl concurreert niet met Z24. Van den Berg: ‘Z24 richt zich op ondernemers en finanzen op beleggers. Wel gaan we onderling content uitwisselen en naar elkaar verwijzen.’


 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.