data als kans

— maandag 29 augustus 2022, 17:16 | 0 reacties, praat mee

Complotdenker Micha Kat mag uitgeleverd worden aan Nederland

© ANP/Jos Lammers

Complotdenker Micha Kat mag van de Noord-Ierse rechter uitgeleverd worden aan Nederland en zal deze week worden overgebracht, zo meldt het Openbaar Ministerie maandag. Kat zal hier voorgeleid worden voor zes gevallen van opruiing. Laatste wijziging: 29 augustus 2022, 17:18

De Noord-Ierse rechters kwamen in juli al tot eenzelfde beslissing, maar de man besloot dit aan te vechten. Vorige week besloot ook de rechter in hoger beroep de uitlevering toe te staan, aldus het OM.

De man wordt in Nederland voorgeleid voor zes feiten, onder meer de opruiing tot de ontvoering en bedreiging van RIVM-directeur Jaap van Dissel en opruiing tot geweld tegen de gemeente Bodegraven.

Via het onlineplatform Red Pill Journal verspreidde Kat samen met mede-complotdenkers Wouter Raatgever en Joost Knevel verhalen over vermeende satanische pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven. Sinds de zomer van vorig jaar zit hij vast in Noord-Ierland.

Bekijk meer van

Micha Kat

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.