— dinsdag 15 maart 2016, 10:32 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat stelt BNN-VARA onder verscherpt toezicht

Koen van Weel / ANP

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft besloten om omroep BNN-VARA onder verscherpt toezicht te plaatsen. Dat gebeurde na meerdere incidenten rond De Wereld Draait Door (DWDD), dat onder meer regels overtrad rond een eigen restaurant en een DWDD-festival.

NRC vroeg met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur informatie over het verscherpte toezicht, waarbij financiële details zijn weggelakt “om concurrentie- en privacyredenen.” De omroep schetste het Commissariaat een te rooskleurig beeld toen het toestemming vroeg voor het runnen van het restaurant.

Om het restaurant te promoten werd zendtijd gebruikt. Het pop-up-restaurant sloot al na twee dagen, in plaats van de geplande drie weken. Het avontuur kostte enkele tonnen.

Tegenover NRC stelt BNN-VARA dat de aanvraag voor nevenactiviteiten in het verleden niet altijd zorgvuldig is gebeurd. Het Commissariaat kijkt vanaf nu ‘nauwgezet’ naar de wijze waarop DWDD nevenactiviteiten ontplooit en promoot. Boetes zijn niet uitgedeeld. Meer bij Commissariaat voor de Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.