word studentlid

— dinsdag 5 juni 2018, 15:40 | 0 reacties, praat mee

Fox moet nieuwstak afstoten in ruil voor groen licht overname Sky

Fox moet nieuwstak afstoten in ruil voor groen licht overname Sky

De Britse regering zal een overname van satellietzender Sky door mediabedrijf 21st Century Fox niet dwarsbomen, mits Sky het nieuwsonderdeel Sky News afstoot. De verantwoordelijke minister noemt dat als strikte voorwaarde. Laatste wijziging: 5 juni 2018, 15:46

21st Century Fox (dat 39 procent van de aandelen in Sky bezit) wil al langere tijd het resterende belang kopen. Topman Rupert Murdoch van Fox heeft echter door afluister- en omkoopschandalen bij Britse tabloids in Groot-Brittannië een bijzonder slecht imago. Britse parlementariërs zijn daarom huiverig om Murdoch nóg meer macht te gunnen. Door Sky News te verkopen of te verzelfstandigen zou dat deels voorkomen.

Murdoch heeft ook concurrentie: de Amerikaanse kabelgigant Comcast heeft ook interesse in Sky. De toezichthouders hebben de weg vrijgemaakt zodat Comcast kan deelnemen aan het biedproces, bericht de BBC.

Het gaat daarbij om gigantische bedragen: Comcast wil omgerekend ruim 25 miljard euro neerleggen voor Sky, fors meer dan de ruim 21 miljard die Murdoch voor de laatste 61 procent van Sky over heeft.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.