persveilig seminar

— maandag 26 september 2022, 10:46 | 0 reacties, praat mee

Collega maakt werk van neergestoken onderzoeksjournalist af

Clark County in Las Vegas, Nevada belegt een persconferentie nadat bekend is geworden dat diens ambtenaar, Robert Telles, verdacht wordt op de moord van onderzoeksjournalist Jeff German. - © John Locher/Associated Press Photo

Een collega van de Amerikaanse journalist Jeff German, die begin september werd neergestoken, heeft het onderzoeksverhaal waar German werkte alsnog af gemaakt en gepubliceerd in de Las Vegas Review-Journal. Laatste wijziging: 26 september 2022, 11:09

Afgelopen vrijdag publiceerde de krant een uitgebreid onderzoeksverhaal over de opkomst en de ondergang van een extreemrechtse groepering die actief was in Las Vegas. German werkte al enige tijd aan het onderzoeksverhaal, maar werd in begin september neergestoken door een ambtenaar waar German onderzoek naar deed.

Lees ook: Las Vegas: lokale politicus verdacht van moord op Amerikaanse onderzoeksjournalist

De ambtenaar werd verdacht van het creeëren van een “onveilige sfeer” op de werkvloer en zou bovendien een “ongepaste relatie” hebben met een medewerker. Toen uitlekte dat German onderzoek deed naar de vermeende misstanden, stak de ambtenaar - Robert Telles - hem fataal neer. Kort daarop overleed German aan zijn verwondingen. Niet veel later arresteerde de politie Telles op verdenking van moord. Telles was tevens kandidaat voor de Democratische partij in Nevada, hij verloor de verkiezingen waarbij hij kandidaat was kort nadat bekend werd dat hij verdacht wordt van moord.

Lees ook: Doodstraf is optie in moordzaak Amerikaanse onderzoeksjournalist

Het onderzoeksverhaal - dat al dagenlang bovenaan de “meest gelezern”-lijst op de website van de Las Vegas Review-Journal staat - begint met een korte mededeling. “Een noot van de redactie: Jeff German was begonnen met het schrijven van dit verhaal voordat hij eerder deze maand werd vermoord. Zijn collega heeft dit verhaal afgemaakt.” En het verhaal sluit wederom af met een korte mededeling: “German was een onderdeel van de onderzoeksredactie van de Review-Journal”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.