— maandag 5 september 2022, 14:32 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse onderzoeksjournalist thuis doodgestoken

German werkte sinds 2010 voor de Review-Journal in Las Vegas. Zijn carrière besloeg veertig jaar van hard-journalistiek speurwerk. | Wikipedia

In de Verenigde Staten is onderzoeksjournalist Jeff German van dagblad Las Vegas Review-Journal vermoord. German, die sinds 2010 voor de krant werkte, werd afgelopen zaterdagochtend bij zijn woning in een buitenwijk van Las Vegas doodgestoken. Zijn carrière besloeg ruim veertig jaar. Laatste wijziging: 5 september 2022, 14:41

Hoofdredacteur Glenn Cook zegt dat de redactie kapot is van Germans dood. “Het is moeilijk voor te stellen hoe Las Vegas eruit zou zien, zonder de jaren waarin hij een fel licht scheen in donkere hoeken”, aldus Cook.

Of de moord ook met Germans werk als journalistiek te maken heeft, wordt nader onderzocht. Volgens de politie heeft German op vrijdagavond ruzie gehad met een onbekende persoon - dat zou tot de steekpartij hebben geleid. Een woordvoerder stelt dat het vinden van daders de hoogste prioriteit heeft.

Carolyn Goodman, burgemeester van Las Vegas, noemt de moord zinloos geweld. De politie zegt al enkele aanknopingspunten te hebben.

In zijn werk schreef German ook veel over de georganiseerde misdaad en de rol die het had in de vroeger jaren van Las Vegas. German schreef en presenteerde een mafia-podcast voor de Review-Journal over deze tijd.

Hij legde verder misstanden bloot in toezicht op onder meer brandveiligheid bij hotels, de opkomst van extremisme en corruptie en machtsmisbruik in politieke kringen.

Bij een massaslachting op 1 oktober 2017 beschoot een schutter vanuit een hotel mensen die een concert bezochten. Er vielen toen 60 doden. Garman achterhaalde dat de schutter eerst had geprobeerd brandstoftanks nabij de concertlocatie in brand te schieten. Zijn berichten leidden tot strengere beveiliging van zulke tanks. Meer bij Las Vegas Review-Journal

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.