— donderdag 8 september 2022, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Las Vegas: lokale politicus verdacht van moord op Amerikaanse onderzoeksjournalist

Een gewapende agent nadert de woning van lokale politicus Robert Teller. Die werd kort daarop gearresteerd en afgevoerd, verdacht van de moord op journalist Jeff German. | AP

In de Verenigde Staten is een verdachte aangehouden voor de moord op onderzoeksjournalist Jeff German van dagblad Review-Journal in Las Vegas. De politie hield gisteravond lokale politicus Robert Telles aan, over wie German had bericht. Diens onthullingen over wangedrag van Telles kostten hem zijn herverkiezing. Laatste wijziging: 8 september 2022, 09:18

German zou de afgelopen tijd aan een vervolgverhaal over Telles hebben gewerkt, meldt de Review-Journal.

Hoofdredacteur Glenn Cook zegt dat de arrestatie van Telles “een enorme opluchting en golf van woede” uitlokte op de redactievloer. “Journalisten kunnen hun belangrijke werk voor onze gemeenschappen niet doen als ze moeten vrezen dat een weergave van de feiten tot gewelddadige vergelding leid”, aldus Cook.

Hij prees de lokale politie voor hun snelle werk en inzicht dat “de moord op Jeff bijzondere betekenis heeft”. De politie deed na Telles arrestatie bij zijn woning sporenonderzoek. De algemeen aanklager van het district waar Teller werkt wilde niet ingaan op vragen van Review-Journal over de arrestatie.

Volgens de politie is de verdachte met voorbedachte rade te werk gegaan, en zou hij de dagen voor de moord op German in zijn wijk zijn gesignaleerd. German werd afgelopen zaterdagochtend bij zijn woning in een buitenwijk van Las Vegas doodgestoken.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.