onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 13 januari 2021, 09:00 | 0 reacties, praat mee

CNN trekt stekker uit speciale editie voor Amerikaanse vliegvelden

EPA

CNN-topman Jeff Zucker heeft het personeel ingelicht over het einde van 'CNN Airport Network', een speciale editie van de CNN-nieuwsvoorziening, gericht op Amerikaanse vliegtuigpassagiers. Volgens Zucker wordt er door het coronavirus binnen Amerika veel minder gevlogen; bovendien kunnen mensen tegenwoordig op smartphones zelf hun afleiding zoeken.

CNN Airport Network eindigt op 31 maart 2021. Het werd in 1991 gelanceerd en de 24-uursnieuwsvoorziening is op 58 Amerikaanse vliegvelden te zien.

Grote lettertypes en aangepaste graphics maken uitzendingen goed leesbaar op afstand en verkleinen de noodzaak audio te horen. CNN betaalde vliegvelden voor de aanwezigheid.

“Ik weet zeker dat meesten van ons wel een verhaal hebben op welk vliegveld we over grote nieuwsgebeurtenissen hoorden. Wees trots dat we de afgelopen dertig jaar een rol hadden in het delen van uitzonderlijke verhalen met miljoenen mensen”, aldus Zucker in een interne memo.

Bekijk meer van

CNN

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.