banner festival 23

— donderdag 3 februari 2022, 08:45 | 0 reacties, praat mee

CNN-topman Zucker weg na verzwegen relatie met collega

Jeff Zucker kondigde woensdag per memo zijn vertrek aan. | Erik Pendzich / REX Shutterstock

CNN-topman Jeff Zucker is onverwacht opgestapt als hoofd CNN Worldwide, omdat hij een relatie met een directe collega heeft verzwegen. De relatie was langdurig en met wederzijdse instemming, maar had onder geldende bedrijfsregels niet verzwegen mogen worden. "Ik zat fout. Het gevolg is dat ik vandaag vertrek", aldus Zucker in een memo aan collega's. Laatste wijziging: 16 februari 2022, 08:32

CNN’s huidige vicevoorzitter en hoofd marketing Allison Gollust, de vrouw met wie Zucker de relatie had, blijft in dienst. Ze zegt te betreuren dat de relatie niet direct is gemeld. Zucker en Gollust waren beiden net gescheiden toen hun relatie begon. De relatie zou binnen CNN verder een publiek geheim zijn geweest.

Zucker had Gollust zelf aangenomen en werkte direct boven haar. Interne bedrijfsregels schrijven voor dat personeelszaken wordt ingelicht voor iemand mag solliciteren. Direct aansturen van iemand met wie je een relatie hebt is verboden.

De relatie kwam aan het licht gedurende intern onderzoek naar vermeend wangedrag van presentator Chris Cuomo. Zucker ontsloeg Cuomo in december vorig jaar. De presentator bleek zijn broer veel intensiever te hebben bijgestaan in rechtszaken wegens wangedrag dan hij de CNN-top (en zijn kijkers) had verteld.

Een rechtszaak tussen Cuomo en CNN over dat ontslag loopt nog; het handelen van Zucker zou zonder gevolgtrekking huichelachtig overkomen.

Binnen CNN is het plotse vertrek als een donderslag bij heldere hemel aangekomen, schrijft mediajournalist Brian Stelter in zijn dagelijkse nieuwsbrief.

“Dit is een vreemd verhaal om te moeten verslaan. Buiten deze muren is Zucker een levensgroot figuur in de journalistiek, maar hier in het kantoor was hij gewoon de baas een paar deuren verder, met altijd een ontwapenend grapje, een verhaalidee of een steekje onder water omdat een nieuwsbrief te laat was verstuurd. Nu is zijn vertrek de reden dat de nieuwsbrief later is. We zagen dit volstrekt niet aankomen.” Meer bij CNN

Bekijk meer van

Jeff Zucker CNN

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.