banner festival 23

— maandag 3 mei 2021, 10:51 | 0 reacties, praat mee

Van Thillo tegen Klöpping: Verhaal over DPG Media vol met fouten. Welke fouten?

Christian van Thillo (links) met Erik Roddenhof, ceo van DPG Media.

DPG Media-topman Christian van Thillo ergert zich aan het profiel dat de journalisten Kim van Keken en Joost Ramaer over hem en zijn bedrijf schreven voor VN. Dat vertelde hij aan Alexander Klöpping. Volgens Van Thillo staan veel dingen fout in het verhaal. De fouten die Klöpping noemde, werden door Ramaer en Van Keken via Twitter ontkracht. Laatste wijziging: 3 mei 2021, 12:54

Van Keken en Ramaer beschrijven in hun stuk hoe DPG Media meer geïnteresseerd is in het plezieren van de adverteerder dan in het investeren in kwalitatief goede journalistiek.

De desinteresse in de journalistiek blijkt onder meer uit de lage tarieven voor freelance journalisten, aldus de twee journalisten. Zij snappen de focus van DPG Media op adverteerders niet, omdat het merendeel van DPG Media-omzet bij lezers vandaan komt. En je hebt journalisten nodig om die te vriend te houden.

Het duo vertelde op 23 april over hun verhaal in de podcast POM van Klöpping en Ernst-Jan Pfauth. In de aflevering van vrijdag namen de twee de reacties van luisteraars op dat interview door en kwam het telefoontje van Van Thillo aan Klöpping aan de orde.

Volgens de DPG -topman is de winst over 2020 geen kwart miljard, maar ‘slechts’ 170 miljoen euro. Plus wordt fors geïnvesteerd in journalisten via de interne academy die ruim 8 keer duurder is dan de feestjes die voor adverteerders worden georganiseerd, verwoordde Klöpping de kritiek.

Ramaer reageert via Twitter dat het hem verbaast dat Van Thillo hen niet rechtstreeks benadert met de kritiek. Over de inhoud schrijft Van Keken dat DPG Media inderdaad in Nederland 170 miljoen winst maakt, maar het hele concern gewoon keurig 250 miljoen. En dat het opleiden van mensen tot de normale en zelfs wettelijke plicht van bedrijven behoort.

Er kwamen nog meer reacties binnen op het interview met Van Keken en Ramaer. Vooral van freelance journalisten die beamen dat de tarieven bij DPG Media laag zijn.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.