data als kans

— donderdag 22 augustus 2019, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Twitter-profiel Chris Klomp weer op sterkte, na implosie aantal volgers

UPDATE Journalist Chris Klomp probeerde vandaag te achterhalen hoe het aantal volgers op Twitter kon imploderen. Klomp verloor er in één klap zo'n twintigduizend. Twitter deed er het zwijgen toe, maar inmiddels zijn de volgersaantallen gecorrigeerd. Laatste wijziging: 22 augustus 2019, 12:29

Platform Twitter doet regelmatig aan onderhoud, waarbij het opgeschorte of nepaccounts wist. Dat heeft een impact op volgersaantallen. De eerste keer was in juli vorig jaar, waar het platform speciaal voor waarschuwde, omdat de impact voor sommigen flink uitpakte.

Sinds die tijd wordt er ook gesnoeid, maar zijn de fluctuaties marginaal. Twintigduizend in één keer lijkt te wijzen op een blunder aan Twitter-zijde. Klomp klaagde dat Twitter niet reageerde op vragen over de verdwenen volgers:

Voor Klomp, die een verdienmodel bouwde op het verkopen van toegang tot besloten rechtbankverslagen via Twitter, was de implosie van deze omvang verontrustend. De volgersaantallen zijn nu weer op peil: zo’n negenentwintigduizend.

Dat het mogelijk om een technische (synchronisatie)fout ging, wordt gesterkt door het feit dat de volgersaantallen buiten Nederland wel goed werden weergegeven.

Bekijk meer van

Twitter Chris Klomp

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.