banner persveilig

— donderdag 22 augustus 2019, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Twitter-profiel Chris Klomp weer op sterkte, na implosie aantal volgers

UPDATE Journalist Chris Klomp probeerde vandaag te achterhalen hoe het aantal volgers op Twitter kon imploderen. Klomp verloor er in één klap zo'n twintigduizend. Twitter deed er het zwijgen toe, maar inmiddels zijn de volgersaantallen gecorrigeerd.

Platform Twitter doet regelmatig aan onderhoud, waarbij het opgeschorte of nepaccounts wist. Dat heeft een impact op volgersaantallen. De eerste keer was in juli vorig jaar, waar het platform speciaal voor waarschuwde, omdat de impact voor sommigen flink uitpakte.

Sinds die tijd wordt er ook gesnoeid, maar zijn de fluctuaties marginaal. Twintigduizend in één keer lijkt te wijzen op een blunder aan Twitter-zijde. Klomp klaagde dat Twitter niet reageerde op vragen over de verdwenen volgers:

Voor Klomp, die een verdienmodel bouwde op het verkopen van toegang tot besloten rechtbankverslagen via Twitter, was de implosie van deze omvang verontrustend. De volgersaantallen zijn nu weer op peil: zo’n negenentwintigduizend.

Dat het mogelijk om een technische (synchronisatie)fout ging, wordt gesterkt door het feit dat de volgersaantallen buiten Nederland wel goed werden weergegeven.

Bekijk meer van

Twitter Chris Klomp

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.