— dinsdag 9 november 2021, 11:52 | 0 reacties, praat mee

Chinese burgerjournalist genomineerd voor Press Freedom Award

© RSF

De burgerjournaliste Zhang Zhan, die in het begin van de coronacrisis in de Chinese stad Wuhan verslag deed van het oplopende aantal besmettingen, is met nog drie andere journalisten genomineerd voor een Press Freedom Award in de categorie 'Prize for courage".

Persvrijheidsorganisatie Reporters Sans Frontières eert jaarlijks journalisten voor hun standvastigheid onder moeilijke omstandigheden.

Zhan kwam vorige week nog in het nieuws kwam omdat ze zich op de rand van de dood zou bevinden door een hongerstaking. Ze kreeg in december vier jaar cel opgelegd voor “ruzie zoeken en het veroorzaken van onrust”. Naast Zhan zijn de Myanmarese journalist Kay Zon Nway, de Ierse journaliste Patricia Devlin en het Nicaraguaanse weekblad Confidencial genomineerd.

In de categorie ‘Prize for impact’ zijn genomineerd: het Pegasus Project, De beroepsvereniging van journalisten van Wit-Rusland, Bellingcat en The Intercept Brasil.

Genomineerd voor de ‘Independence Prize’ zijn: de Cantonese-Chinese nieuwssite Stand News, de Palestijnse journaliste Majdoleen Hassona, de Nigeriaanse journalist Moussa Aksar en de Hongaarse journalist Andras Arato.

De winnaars worden 18 november bekendgemaakt.

Bekijk meer van

RSF Press Freedom Award

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.