— donderdag 28 september 2017, 08:53 | 0 reacties, praat mee

China: journaliste spoorloos verdwenen

Beveiligers ruimen op na het twaalfde Nationale Volkscongres in Beijing, China | How Hwee Young / EPA

In China is een journaliste die werkte voor een mensenrechtenorganisatie verdwenen. Ze is gearresteerd, al is onduidelijk waar de journaliste wordt vastgehouden. Ding Lingjie verdween vorige week, toen ze verbleef in een appartement van een familielid. Haar computers, kleren en andere bezittingen waren ook weg.

Dings familie ging verhaal halen bij het lokale politiebureau. Daar hoorden ze dat Ding door de politie van het Shijingshan-district in Peking zou zijn opgepakt. Waar ze precies wordt vastgehouden of zelfs op welke gronden kon ook journalistieke organisatie CPJ niet achterhalen.

Toen de naam van de organisatie viel in een telefoongesprek met een politiebureau in Sichuan, werd de verbinding verbroken.

Ding is slechts een nieuwe naam in een reeks aan arrestaties onder journalisten en bloggers. CPJ stelt dat in aanloop naar het landelijke partijcongres op 18 oktober onwelgevallige geluiden worden onderdrukt. Er zitten momenteel 38 journalisten vast in China.

Bekijk meer van

Recht Ding Lingjie CPJ China

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.