— donderdag 28 september 2017, 08:53 | 0 reacties, praat mee

China: journaliste spoorloos verdwenen

Beveiligers ruimen op na het twaalfde Nationale Volkscongres in Beijing, China | How Hwee Young / EPA

In China is een journaliste die werkte voor een mensenrechtenorganisatie verdwenen. Ze is gearresteerd, al is onduidelijk waar de journaliste wordt vastgehouden. Ding Lingjie verdween vorige week, toen ze verbleef in een appartement van een familielid. Haar computers, kleren en andere bezittingen waren ook weg. Laatste wijziging: 28 september 2017, 08:56

Dings familie ging verhaal halen bij het lokale politiebureau. Daar hoorden ze dat Ding door de politie van het Shijingshan-district in Peking zou zijn opgepakt. Waar ze precies wordt vastgehouden of zelfs op welke gronden kon ook journalistieke organisatie CPJ niet achterhalen.

Toen de naam van de organisatie viel in een telefoongesprek met een politiebureau in Sichuan, werd de verbinding verbroken.

Ding is slechts een nieuwe naam in een reeks aan arrestaties onder journalisten en bloggers. CPJ stelt dat in aanloop naar het landelijke partijcongres op 18 oktober onwelgevallige geluiden worden onderdrukt. Er zitten momenteel 38 journalisten vast in China.

Bekijk meer van

Recht Ding Lingjie CPJ China

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.