banner festival 23

— woensdag 28 september 2022, 13:01 | 0 reacties, praat mee

CDA wil maatregelen tegen omroep ON, ‘bestuurlijke moed ontbreekt’

© ANP

Het CDA vindt dat staatssecretaris Gunay Uslu (Media en Cultuur) maatregelen neemt tegen omroep Ongehoord Nederland (ON), blijkt uit Kamervragen van de CDA-fractie. Volgens indiener Lucille Werner lijkt het er nu op "alsof de bestuurlijke moed ontbreekt" op te treden tegen ON.

De omroep kwam meermaals in opspraak, onlangs nog omdat een compilatie van internetfilmpjes werd getoond waarin mensen van kleur witte mensen in elkaar slaan. Presentator Raisa Blommestijn sprak over “blanken die door negers in elkaar worden geslagen”.

Werner spreekt van een “beschamende uitzending” die “duidelijk een grens over is gegaan”. Voor “dit soort geluiden” zou volgens Werner geen plek mogen zijn in het omroepbestel. Zij wil weten wie verantwoordelijk is om te toetsen of ON zich houdt aan de voorwaarden die zijn gesteld voor toelating tot het bestel. Zij wil weten welke taken en bevoegdheden de NPO Ombudsman, het Commissariaat voor de Media en de staatssecretaris zelf hebben in de zaak. Vaak verwijzen zij naar elkaar als de roep tot optreden klinkt.

Uslu zit tot dusver op de lijn dat zij pas wil ingrijpen als ON twee keer een sanctie heeft gekregen van het Commissariaat. Daarna is zij zelf bevoegd om in te grijpen, stelde zij eerder. Uslu zei meermaals geen invloed te willen uitoefenen op de inhoud van programma’s van de publieke omroep.

Bekijk meer van

Ongehoord Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.